18 april 2018

De Zandvoortse watersporters Daan, Beau, Thijs en Ivin helpen enthousiast mee.

Watersporters maakten strand schoon

Afgelopen zondag hebben leden van Watersport Vereniging Zandvoort (WVZ) weer plastic opgeruimd op het strand. Tijdens deze Beach Clean Up struinden de watersporters met blauwe zakken over het strand en waren tot ver voorbij Havana tot en met Hippie Fish te zien. Na anderhalf uur opruimen werden ruim vijftig zakken met plastic troep afgevoerd.

De Beach Cleap Up is een jaarlijks terugkerend evenement bij de WVZ en is onderdeel van het duurzame beleid dat de vereniging uitvoert. Dit wordt beaamd door WVZ-jeugdcommissaris Harald Herwarth. “Het is belangrijk voor de jeugd dat ze de link gaan leggen van het begrip ‘plastic soep’ naar onze eigen realiteit. Namelijk het feit dat ook op de Noordzeestranden enorm veel plastic te vinden is. Ook dit plastic komt in zee en veroorzaakt schade aan vogels, vissen en planten. Door deze actie hopen we meer bewustwording te creëren zodat jong en oud met respect met de zee en het strand omgaan.”

Jutbak
Op korte termijn zal op initiatief van de WVZ ook een zogenaamde Jutbak onderaan de strandafslag bij de zeilvereniging worden geplaatst. In deze bak kan iedereen die over het stand wandelt, zijn of haar gevonden plastic deponeren. WVZ-voorzitter Marco Tangelder licht toe: “Maar het belangrijkste is dat de Jutbak en het opruimen bewustwording oproept en preventief werkt. Hopelijk wordt het probleem binnenkort bij de kern aangepakt door totaal geen disposable plastic meer te gebruiken. De WVZ is hier in ieder geval al mee gestart.”

 

 

 

De Zandvoortse watersporters Daan, Beau, Thijs en Ivin helpen enthousiast mee.

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email