11 april 2018

Foto: Laurens Bosch

Koningin Máxima bij MS congres Nieuw Unicum

Hare Majesteit Koningin Máxima was woensdagmiddag 11 april in Zandvoort. Zij woonde een congres bij van de Internationale MS Federatie in het MS-expertisecentrum bij Nieuw Unicum. Aansluitend bracht zij een werkbezoek aan het MS-expertisecentrum van de zorginstelling.

Tijdens het congres werden nieuwe inzichten in de multidisciplinaire behandeling en zorg voor mensen met progressieve MS gepresenteerd. Koningin Máxima woonde de presentatie bij van een promotieonderzoek over de meerwaarde van multidisciplinaire behandelinterventies bij progressieve MS. Ook was zij aanwezig bij de presentatie van de resultaten van het samenwerkingsverband op het gebied van onderzoek op initiatief van 12 landen, de Progressive MS Alliance.

Het MS-expertisecentrum is een multidisciplinair behandelcentrum waar verblijf, zorg en behandeling van mensen met MS wordt gecombineerd. Tijdens het werkbezoek sprak Koningin Máxima met cliënten, onderzoekers en zorgprofessionals.

In de zorginstelling worden ruim 140 mensen behandeld in de latere fase van MS. Nieuw Unicum biedt ook zorg aan circa 250 mensen die nog thuis wonen. Het centrum is actief op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en werkt daarbij nauw samen met Stichting MS Research en diverse kennisinstituten. Dit zijn onder andere het VUmc MS Centrum Amsterdam en De Nederlandse Hersenbank voor MS. Wereldwijd hebben circa 2,5 miljoen mensen MS, waarvan één miljoen een progressieve vorm.
Bron: RVD

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email