02 april 2018

Informateur op zoek naar breed gedragen raadsprogramma 

De nieuwe raad was nog maar nauwelijks door burgemeester Niek Meijer geïnstalleerd of ze nam al een eerste besluit. Op voorstel van Joop Berendsen, fractievoorzitter van OPZ, werd besloten om in de aanloop naar een nieuw te vormen college een informateur aan te stellen die de mogelijkheden voor een breed gedragen raadsprogramma gaat inventariseren. Mocht deze verkenning goed uitpakken, dan kan hij verder gaan met de vorming van een college.

Een aantal Zandvoortse politieke partijen had al voor de verkiezingen aangedrongen op een breed raadsprogramma, zo ook OPZ nu de grootste fractie in de Zandvoortse raad. Volgens Berendsen moet de informateur streven naar een programma dat alle acht fracties in de gemeenteraad kunnen ondertekenen. Het raadsprogramma moet leiden naar een breed gedragen college. Een coalitie moet dus gevormd gaan worden.

Marcel van Dam wordt de informateur. Van Dam werd in Zandvoort bekend vanwege zijn bijdrage in het net afgeronde raadsonderzoek, waaraan hij ook gewerkt heeft en kent dus de Zandvoortse politieke scene. Hij presenteerde onlangs in de raadzaal de bevindingen van zijn bedrijf, Decentraalbesstuur.nl.


‚Äč

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email