23 maart 2018

Landelijke sinterklaasintocht in Zandvoort?

De echt allerlaatste raadsvergadering van de 'oude' raad, een extra vergadering komende maandag, zal niet alleen gaan over het al dan niet herstarten van het project Watertorenplein en watertoren, waarvoor de gemeenteraad bijeenkomt. Want de landelijke intocht van Sinterklaas hangt op losse schroeven. Geen enkele burgemeester in Nederland heeft zich voor de komende intocht gemeld. Toen Belinda Göransson (VVD) dat bericht hoorde, kwam zij in actie. Het gaat haar aan het hart en er zouden voor Zandvoort mogelijkheden liggen. Zij diende een motie in die maandag behandeld zal worden.

In een bericht van RTL Nieuws wordt gemeld dat geen enkele gemeente zich heeft gemeld voor de landelijke intocht van Sinterklaas. De NTR (publieke omroep) heeft hierover een brandbrief geschreven aan het Nederlands Genootschap van Burgemeesters om burgemeesters over te halen de organisatie op zich te nemen.

“Al vele jaren vindt er in Zandvoort een geweldige Sinterklaasintocht met de aankomst van Sinterklaas per boot op het Zandvoortse strand. De Zandvoortse Vrijwilligers hebben bewezen een vlekkeloze intocht te kunnen organiseren. Het organiseren van de landelijke intocht biedt een promotionele kans voor Zandvoort die uitstekend past binnen het concept van Pop-Up Zandvoort”, aldus Göransson in haar motie. Zij dringt er bij het college op aan om, na overleg met de Zandvoortse organisatoren, Zandvoort aan te melden als organisator van de landelijke intocht van Sinterklaas.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email