12 maart 2018

Couturier Mart Visser tijdelijk burgemeester van Zandvoort

Het raadhuis van Zandvoort is van 2 mei tot en met 1 juli 2018 het exclusieve domein van Mart Visser. Twee maanden lang zwaait de couturier en kunstenaar de scepter in het historische Raadhuis. Burgemeester Niek Meijer draagt op 2 mei de spreekwoordelijke sleutel van het gemeentehuis tijdelijk over aan Mart Visser.

Het gemeentebestuur geeft Mart Visser carte blanche voor 'The Take-over'. Het in classicistische stijl gebouwde gemeentehuis wordt getransformeerd tot een belevenis waar Mart Visser een selectie uit zijn meest recente haute couture collectie en iconische archiefstukken op verrassende wijze presenteert. Het biedt bezoekers een unieke kans zich onder te dompelen in de voor veel mensen onbekende wereld van de haute couture.

De statige werkkamers van de burgemeester en wethouders veranderen in een spectaculair decor voor high fashion. In het raadhuis komt ook een concept store met de prêt-à-porter zomercollectie 2018. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.

Mart Visser Museum
De creativiteit van Mart Visser beperkt zich niet alleen tot mode. Sinds 2009 is hij ook een veelzijdig beeldend kunstenaar. Zijn schilderijen, sculpturen en installaties waren eerder te zien op internationale kunstbeurzen en museale tentoonstellingen. Het Zandvoorts Museum wordt in mei en juni tijdelijk omgedoopt tot het 'Mart Visser Museum', met een indrukwekkende overzichtsexpositie met een grote diversiteit aan koppen en gezichten.

‚ÄčDeel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email