10 maart 2018

Stemwijzer voor Zandvoort

Onlangs is een stemwijzer voor de gemeente Zandvoort online gezet. Aan de hand van de reacties van de Zandvoortse deelnemende politieke partijen op 90 voorgelegde stellingen, zijn 33 vragen geformuleerd die u kunnen helpen om uw keuze voor 21 maart te maken, mocht u die nog niet gemaakt hebben.

De website is vooral een hulp voor mensen die de komende gemeenteraadsverkiezingen willen gaan stemmen. Niet iedere kiezer leest alle verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen en zal vaak zijn stemgedrag van de vorige gemeenteraadsverkiezingen herhalen. Ook bepaald het stemgedrag van de Tweede Kamerverkiezingen een grote rol, terwijl het eigenlijk over veel verschillende lokale zaken gaat. Daar komt tevens bij dat het lezen van verkiezingsprogramma’s vaak saaie kost is; het is nu eenmaal geen roman. Het feit dat we in Zandvoort bij de komende verkiezingen meer  deelnemende partijen hebben dan ooit, 11 stuks, en er dus veel meer gegevens opgenomen moet worden, werkt het terugkerende stemgedrag van vorige verkiezingen in de hand. Een familietraditie tenslotte ligt er ook vaak aan ten grondslag.

U zou dus, door middel van de uitslag van het beantwoorden van 33 vragen, uw keuze kunnen bepalen. De stemwijzer is te vinden op www.stemadvies-zandvoort.nl en is tot 21 maart aanstaande beschikbaar.

Het deelnemen aan de stemwijzer is oveigens totaal anoniem.

‚ÄčDeel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email