02 maart 2018

Pride at the Beach krijgt een vervolg

Na het succes van de eerste editie komt Pride Amsterdam ook in 2018 naar Zandvoort met ‘Pride at the Beach’. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus wordt het recht, om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt, gevierd met een geweldig programma voor de LHBTI- en heterogemeenschap. En dat alles met uitzicht op zee natuurlijk. LBTHI staat voor lesbian, gay, biseksueel, transgender intersekse-conditie.

Voor Pride at the Beach wordt aangesloten op het thema van Pride Amsterdam ‘Heroes’. Lucien Spee, directeur stichting Amsterdam Gay Pride zegt hierover: “Iedereen kent wel iemand die de ‘heldenstatus’ verdient. Denk aan mensen die het voortouw nemen, ergens voor staan en dit ook openbaar uitdragen. Het gaat om mensen, al dan niet behorend tot de LHBTI-gemeenschaap, die zich op verschillende manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of de LHBTI-gemeenschap in het bijzonder. De Pride-organisatie bepaalt overigens niet wie deze helden zijn en deze ‘heldenstatus’ verdienen. Dat laten we over aan de community. Iedereen is vrij om de discussie aan te gaan en iedereen is vrij om zelf een held aan te wijzen.”

Zandvoort heeft  vorig jaar hard gewerkt om een spetterend programma samen te stellen en hiermee aan te sluiten bij Pride Amsterdam. Het bleek een schot in de roos. Enkele duizenden feestgangers verzamelden zich op het Zandvoortse Stationsplein voor een fantastische bonte parade zoals men die van Pride Amsterdam gewend is.

Ook voor Pride at the Beach 2018 staan de parade en vele andere activiteiten gepland. Vanwege de directe treinverbinding met de hoofdstad start deze op het Zandvoortse Stationsplein om vervolgens via de Boulevard de Favauge en het Badhuisplein naar het openingsfeest in het centrum van Zandvoort te trekken. Dit betekent de start van drie dagen activiteiten en festiviteiten waarbij de LHBTI-gemeenschap, vrijheid en helden centraal staan.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email