14 februari 2018

Netwerk van hoogwaardige fietsroutes door MRA

Een samenhangend en hoogwaardig netwerk van fietsroutes, waardoor fietsers vlot tussen de stedelijke kernen en vanuit het stedelijk gebied de natuur in kunnen fietsen. Met aandacht voor beleving, bewegwijzering, herkenbaarheid en veiligheid. De ambitie voor zo een fietsnetwerk is er.

Bestuurders van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) willen zich inzetten voor een goed bereikbare, duurzame en gezonde regio zodat inwoners en bezoekers van de MRA in 2025 gebruik kunnen maken van de metropolitaanse fietsroutes. Vorige week hebben de gemeenten van de MRA, Rijkswaterstaat, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Vervoerregio Amsterdam de intentieverklaring getekend om dit fietsnetwerk gezamenlijk te realiseren. Namens de gemeente Zandvoort heeft wethouder Gerard Kuipers zijn handtekening gezet.

“Dit is weer een prachtig voorbeeld van wat wij met elkaar in de MRA kunnen bereiken. Dit levert aan alle kanten winst op. Gezondheidswinst en het is ook beter voor het milieu. Met een kwalitatief hoogwaardig fietswegennet is Zandvoort ook prima per fiets te bereiken. Door de huidige e-bikes maken mensen steeds vaker de keuze voor de fiets, ook voor langere afstanden. Dus ook naar het strand van Zandvoort. Niks file, lekker buiten en in een prima tempo op de fiets naar Zandvoort”, aldus wethouder Gerard Kuipers.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email