09 februari 2018

Hennepkwekerij opgerold

Het hennepteam van de politie Noord-Holland heeft de afgelopen dagen goede zaken gedaan. Door het team werden in anderhalve week negen hennepkwekerijen opgerold. Onder andere in Zandvoort werd een kwekerij opgerold.

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).

In een bedrijfspand aan de Max Planckstraat in Zandvoort trof het hennepteam afgelopen donderdag 8 februari een hennepkwekerij aan. De kwekerij was verdeeld over twee ruimtes. In de eerste ruimte stonden ruim 500 planten. In de tweede ruimte stonden ruim 700 hennepstekken. De stroom werd illegaal afgetapt. Een speciaal bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld. Het hennepteam van de politie Noord-Holland stelt een onderzoek in.

Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven: via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844,  anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.


​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email