23 januari 2018

Studenten organiseren F1 Experience op Circuit Zandvoort

Vier studenten van de studie Evenementenmanagement van de Hogeschool Rotterdam, hebben op Circuit Zandvoort een F1 Experience georganiseerd voor hun medestudenten. Bij het een evenement stonden spel, competitie en educatie centraal.

De studenten werden in de Red Bull Lounge allereerst welkom geheten door Erik Weijers van Circuit Zandvoort, die de ze bijpraatte over de historie van CZ en voorgaande grote races. Vervolgens werd er verteld wat er komt kijken bij het organiseren van grote evenementen op het circuit, zoals bijvoorbeeld de Jumbo Racedagen waar 100.000 mensen op afkomen. Aan de hand van de verschillende spelvormen werden de nieuwe evenementenmanagers klaargestoomd om misschien wel te helpen bij de organisatie van een nieuwe Nederlandse Grand Prix.

Na een korte rondleiding over het circuit vertelde Thim Koemans van Autosport Events hoe het is om Zandvoort zelf te ervaren als coureur. Mede door de ‘banking’ in de bochten gaf hij aan dat het voor Zandvoort nog interessant wordt om een Nederlandse Grand Prix te organiseren. De Formule 1 auto’s zijn namelijk niet echt berekend op dit soort bochten.

Vervolgens gingen de studenten zelf aan de slag. Om warm te draaien werd aan de studenten een quiz voorgelegd over autosport en Circuit Zandvoort. Verrassend genoeg wisten ze erg veel hierover. Daarna gingen ze aan de slag met een casus met daarin als hoofdvraag: “Hoe maak je een F1 evenement op Zandvoort uniek?” Hier kwamen ze met de meest uiteenlopende concepten om een F1 Grand Prix niet alleen een Nederlands tintje te geven maar ook het aantrekkelijk te maken voor de eigen doelgroep. Zo werd bedacht dat het interessant zou zijn om naast de Grand Prix ook grote Nederlandse artiesten naar Zandvoort te halen voor een F1 Festival.

Tussendoor deden ze mee aan een E-Sport competitie waarbij racesimulatoren nabootsten hoe het is om op het circuit te rijden. Als laatste mochten de deelnemers zelf ervaren hoe het is om in een raceauto te zitten. De uiteindelijke winnaars van de dag werden door Koemans verrast en mochten plaatsnemen op de bijrijdersstoel om Circuit Zandvoort vanaf het asfalt mee te maken.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email