19 januari 2018

Foto's: Chris Schotanus

Zandvoort flink getroffen door storm

Een westerstorm maken we wel vaker mee in Zandvoort, maar de storm van donderdag was er een van de buitencategorie. Binnen de kortste keren lagen straten vol met afgewaaide dakpannen en zelfs een afgebroken zonnepaneel, maar gelukkig vielen er nergens gewonden. Hoe groot de schade in Zandvoort is, zal later moeten blijken. De verzekeraars hebben nog geen exact beeld.

De Secretaris Bosmanstraat was één van de straten waar het rond het middaguur op een slagveld leek. Een enorm zonnepaneel was van een dak losgebroken en midden in een voortuin en op een auto ‘gekwakt’. De eigenaar van de zwaar beschadigde auto kon er gelukkig nog wel een beetje om lachen. "Hier komen we wel overheen, ik zou het veel erger vinden als er mensen gewond zijn. Dit is maar materiële schade", zeg Guido Weidema voor de camera van NH Nieuws.

Maar ook elders was het in Zandvoort een grote bende van afgebroken muren, omgewaaide bewegwijzeringsborden en ander straatmeubilair. Zandvoort zal vanaf vrijdag zijn wonden gaan likken. Fotograaf Chris Schotanus maakte voor de Zandvoortse Courant een rondje Zandvoort met zijn camera en ‘schoot’ onderstaande beelden.

Wilt u een melding doen van afgebroken takken op straat, een omgevallen boom of andere stormschade? Hieronder leest u hoe u dat kunt doen.

Geen spoed
Gaat het om een melding die geen spoed heeft? Zoals stormschade aan bomen die geen direct gevaar oplevert? Geef uw melding dan door via het formulier op www.haarlem.nl/melding.

Spoed
Heeft uw melding wel spoed, maar is het niet levensbedreigend? Dan kunt u bellen met de gemeente via telefoonnummer 14 023. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur. Bel alleen bij acuut gevaar en levensbedreigende situaties het noodnummer 112.


Zonnepanelen belandden bovenop een geparkeerde auto.


De schade was enorm, maar gelukkig raakte niemand gewond.


De huizen aan de zuidboulevard waren allemaal gezandstraald.


In de Kostverlorenstraat waaide een complete boom om.


Van het leegstaande horecapand op de hoek Thorbeckestraat/boulevard Paulus Loot was een flink deel van het terras weggeslagen.


Deze paal met bewegwijzering op de rotonde van het Friedhoffplein hield het niet meer.


De zijgevel van dit gebouw aan het De Favaugeplein/hoek Schuitengat viel deels uit elkaar.

Nog meer foto's van de stormschade zijn te zien op de website van Zandvoortfoto.nl 

 

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email