17 januari 2018

Woning in Zandvoort doorzocht

De FIOD heeft woensdag doorzoekingen gedaan bij drie autoverkoopbedrijven in Apeldoorn en Hillegom, in een woning in Zandvoort en bij een accountantskantoor in Zwanenburg. Ook is bij twee accountantskantoren in Elst (Gld) en Ruurlo administratie gevorderd. Dat meldt de FIOD op haar website.

De doorzoekingen vonden plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke BTW carrouselfraude bij de levering van dure auto’s vanuit Spanje, België, Duitsland en Oostenrijk via Nederland aan afnemers in Oost-Europa. Er is beslag gelegd op grote hoeveelheden administratie, wapens, een Aston Martin en contant geld.

De zaak is aan het licht gekomen na signalen uit het Europese VAT Information Exchange System, waarna de Belastingdienst bij betreffende ondernemingen een boekenonderzoek heeft ingesteld. Daaruit kwam naar voren dat over de periode eind 2014 tot en met begin 2016 voor ruim 4,5 mln euro aan auto’s is gekocht en over deze aankopen geen BTW is betaald. De Belastingdienst is vermoedelijk ca. 1,7 miljoen euro aan belastinggeld misgelopen. Wat de betrokkenheid van de Zandvoortse bewoners is, wordt niet bekend gemaakt. 

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email