13 januari 2018

Foto-impressie: AG Architecten

Nieuwbouw Raadhuisplein van start

De nieuwbouw op het Raadhuisplein is deze week van start gegaan met het plaatsen van een bouwhek om zo goed als het hele ‘vrije’ deel van het centrale plein van Zandvoort. Ontwikkelaar L.J. Rinkel B.V. gaat het hoekpand renoveren en er een (groot) deel aanbouwen. Volgens de gemeente Zandvoort zal de allure terugkeren op het Raadhuisplein.

Voor velen is het maar moeilijk te verkroppen dat de vrije ruimte van het plein een groot deel kleiner zal gaan worden. Oud-wethouder Michel Demmers was echter van mening dat hierdoor het plein meer allure zou uitstralen, en was erg enthousiast over de ontwikkelingen. Het Raadhuisplein is beeldbepalend voor het centrum. Door de verbindende schakel en centrale plek van het plein in het Zandvoortse centrum was er bij de gemeente en de projectontwikkelaar al langere tijd de wens om uitvoering te geven aan de ontwikkeling op deze locatie. “Het straalt allure uit op een plek die bepalend is voor ons centrum. Dit plan geeft samenhang aan het beeld van het centrum van Zandvoort. Het Raadhuisplein wordt eindelijk afgerond”, zei Demmers toentertijd.

De nieuwe bebouwing maakt de bestaande bouw aan het Raadhuisplein ‘af’. De projectontwikkelaar heeft een aantal voorstellen laten ontwikkelen door een architect. Gekozen is voor een ingetogen architectuur om het gemeentehuis als solitair gebouw te accentueren. Verder zal het hoekpand gerenoveerd worden en krijgt het een hele nieuwe voorpui.

Feit is echter wel dat er door de bouw veel minder vrije ruimte op het plein is gekomen. Grotere evenementen kunnen er niet meer georganiseerd worden zonder de rotonde erbij te betrekken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de ijsbaan en muziekfestivals. Het plein zal wellicht volledig heringericht moeten worden.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email