04 januari 2018

Foto: Ebru van der Ploeg

Nieuwjaarsduik Zandvoort leukste van Nederland

Nederland telt ruim 100 Nieuwjaarsduiken, maar welke duik is nou de leukste van het land? Reviewplatform Zoover zocht het uit en wat blijkt: de leukste Nieuwjaarsduik van het land is tevens de oudste Nieuwjaarsduik van Nederland, namelijk die bij Beachclub No5 in Zandvoort aan Zee.

Afvallen, meer sporten, stoppen met roken. Allemaal goede voornemens die passen bij het begin van het nieuwe jaar. Om dit extra kracht bij te zetten, kiezen veel Nederlanders voor letterlijk een nieuwe frisse start. Een sprong in het koude zeewater in de vorm van een Nieuwjaarsduik.

In de poll van Zoover waren 14 Nieuwjaarsduiken opgenomen, bekende duiken zoals de Unox duik in Scheveningen, maar ook originele duiken zoals een ‘blote billen’ duik in Noord-Brabant. Daarnaast was het voor stemmers mogelijk om duiken aan te bevelen en te laten toevoegen aan de poll.

Zandvoort aan Zee is winnaar
De Nieuwjaarsduik bij Beachclub No5 in Zandvoort aan Zee is met 30% van de stemmen de winnaar. De duik schijnt de oudste duik van het land te zijn en wordt extra feestelijk beleeft door opzwepende housebeats en erwtensoep achteraf. De blote Nieuwjaarsduik in Galderse Meren ten zuiden van Breda is tweede geworden met 25% van de stemmen en de duik bij strand Badweg op Vlieland is als derde (23%) geëindigd.  

Scheveningen buiten de top-3
De bekende Nieuwjaarsduik in Scheveningen is op de vierde plek geëindigd met 10% van de stemmen. Nieuwjaarsduiken in Noordwijk, Bloemendaal, Wijk aan Zee en de duiken op Ameland en Schiermonnikoog kregen helemaal geen stemmen. Kijk hier voor de volledige uitslag van de poll.


​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email