19 december 2017

Een beetje aandacht doet zoveel goed

Leerlingen van de Nicolaasschool hebben kerstpakketten uitgedeeld in het Huis in de Duinen en de aanleunwoningen op het complex. Met deze actie laat de Riki Stichting de oudere medemens weten dat er aan hen gedacht wordt. Liefdevolle aandacht voor ouderen staat hierbij centraal.

Kerstmis is een feest van samenzijn en aandacht voor elkaar. Met veel plezier organiseert de Riki Stichting ieder jaar in de decembermaand een landelijke activiteit voor ouderen. Samen met diverse Zonnebloemafdelingen, verzorgingshuizen en basisscholen delen ze 23.000 kerstpakketten uit.

Kerstpakketten
De basisschoolleerlingen gaan op bezoek bij verzorgingshuizen om samen met ouderen te ontbijten, kerstversiering of kerststukjes te maken of liedjes te zingen en kerstpakketten uit te delen. Het blijken elk jaar weer waardevolle ontmoetingen voor zowel de ouderen als de kinderen. De kinderen die een bezoek hebben gebracht aan het verzorgingshuis krijgen ook een kerstpakket mee naar huis. Niet voor zichzelf, maar om tijdens een bezoekje persoonlijk te geven aan een oudere in hun eigen omgeving; bijvoorbeeld een familielid of iemand in hun eigen buurt. Leerlingen van de Nicolaasschool gingen maandag naar zorgcentrum Huis in de Duinen in Zandvoort om hun bijdrage te leveren. Wethouder Gert-Jan Bluijs was ook hierbij aanwezig.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email