28 november 2017

Babbeltruc: trap er niet in!

Er zijn oplichters actief in Zandvoort die proberen om met een ‘Babbeltruc’ woningen van ouderen binnen te komen om zo geld en waardevolle bezittingen te stelen. Ze doen zich met een smoes voor als medewerkers van de thuiszorg, als meteropnemer, reparateur en komen zo vaak met een handlanger de woning binnen. Er zijn ook gevallen bekend waarin de dieven vragen om een glas water of een pen. Wees ook alert bij de geldautomaat.

De politie is alert op deze vorm van diefstal en heeft uw hulp nodig om deze lafhartige manier van oplichting  te voorkomen. Wat kunt u doen?

Waarschuw ouderen in uw omgeving. Is er een vermoeden of aanwijzing dat er sprake is van een babbeltruc bij u zelf of de buren?  Vertrouwt u het niet? Bel direct de politie via het alarmnummer 112. Blijf aan de telefoon en geef alle bijzonderheden door. Hoe ziet de persoon er uit, hoe verplaatst deze zich, is hij of zij alleen of met meerderen, wat is de looprichting enzovoort. Verbreek de verbinding niet tot gezegd wordt dat de politie in de buurt is.

Meer informatie over babbeltrucs en het voorkomen ervan is te vinden op internet via de politiewebsite: www.politie.nl

 

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email