24 november 2017

Nieuw gezicht voor boulevard van Zandvoort

De boulevard van Zandvoort gaat binnenkort flink op de schop. De gemeente wil de boulevard herinrichten om haar concurrentiepositie als badplaats te versterken en de ruimtelijke kwaliteit voor Zandvoort te verbeteren. De stadsbouwmeester van Haarlem is gevraagd om een visualisatie voor een nieuwe boulevard op te stellen.

De huidige boulevard sluit in de ogen van het college niet (meer) aan bij de wensen en eisen van de huidige tijd. “Als grootste badplaats binnen de Metropool Amsterdam en tweede badplaats van Nederland met 6 miljoen bezoekers per jaar, verdient Zandvoort een boulevard met (internationale) allure”, aldus een woordvoerder. De financiële middelen komen uit de recent vastgestelde Strategische Investeringsagenda.

Gestart wordt met de boulevard De Favauge en de boulevard Paulus Loot. In het ontwerp wordt een aantal zaken verwerkt zoals het toepassen van hoogwaardige materialen en duurzaamheid, eenduidigheid van de uitstraling en de kansen die verlichting biedt. De bewoners en ondernemers uit de omgeving worden via participatiebijeenkomsten betrokken bij de uitwerking van het ontwerp.

In de volgende fase wordt de Boulevard Barnaart aangepakt. Daar liggen kansen om de herinrichting grootschaliger aan te pakken, waarvoor de gemeente wat meer tijd wil nemen.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email