11 oktober 2017

Gerenoveerde Wim Gertenbach College geopend

Dinsdag werd onder grote belangstelling het volledige gerenoveerde Wim Gertenbach College geopend. Een van de leerlingen, Mees Heesemans, een familielid van de gefusilleerde oorlogsheld Wim Gertenbach, kreeg de eer een lint door te knippen.

Daarvoor had onder andere wethouder Gert Toonen als wethouder Onderwijs het proces tot de renovatie uit de doeken gedaan, en dat was niet mis. Er bestonden al jaren plannen voor nieuwbouw. Toen die echter geen werkelijkheid werden, kwam renovatie in beeld. Daar was wel het nodige kapitaal voor nodig. De gemeente stelde, via wethouder Gerard Kuipers, 1,3 miljoen euro ter beschikking, zelf moest de Dunamare Onderwijsgroep nog eens 9 ton ophoesten. Maar…….nu staat er dan ook een ‘nieuw’ schoolgebouw dat nog de nodige decennia mee kan gaan.

Directeur Fred van Zanten was terecht een trots man toen hij dinsdag docenten, oud-docenten, collega’s en bestuurders in zijn nieuwe school mocht ontvangen. Na de opening konden ze zelf zien wat de renovatie inhield. Een zo goed als klimaatneutraal gebouw, in frisse kleuren en met veel licht. Ook het schoolplein heeft een metamorfose ondergaan. Misschien wel de grootste aanpassing zijn de kleedkamers bij de sportzaal. “Die zijn toevallig door mij ontworpen, uiteraard in samenspraak met de architect”, aldus Van Zanten. Nu moet alleen nog de omgeving hier en daar aangepast worden en dan kan Zandvoort trots zijn op haar Wim Gertenbach College!


Mees Heesemans


Aula


Kleedkamer


Garderobe


Schoolplein

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email