15 september 2017

Foto: Rob Bossink

Mobiliteitsmarkt stormachtig en prachtig

De ochtend van de Mobiliteitsmarkt, die voor het eerst op het Louis Davidsplein werd georganiseerd, begon prachtig. De middag was stormachtig waardoor de markt heil zocht in de ontvangsthal van De Blauwe Tram. Het werd de opening van het nieuwe wijksteunpunt Centrum.

In de ochtend kwam (S)Cool on Wheels langs bij groep 7 en 8 van de Maria- en Hannie Schaftschool en leerde de kinderen op een speelse manier hoe het is om een beperking te hebben en wat dit voor mensen betekent in het dagelijkse leven én waarom sporten belangrijk is. Na het theoriegedeelte mochten de kinderen in de gymzaal zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap.

Aan de (speciaal voor deze dag) aanwezige bewoners van Nieuw Unicum mochten de kinderen alles vragen wat ze maar wilden en dat deden ze dan ook! De onbevangenheid waarmee de kinderen dat deden en de openheid van de rolstoelgebruikers was ontroerend mooi te noemen. Waarnemend burgemeester Joan de Zwart was ook aanwezig en genoot zichtbaar van dit prachtige initiatief. Het was een zeer geslaagde ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is.

Na een welkomstwoord van wethouder Gert-Jan Bluijs stonden medewerkers en vrijwilligers van De Blauwe Tram, Pluspunt, OOK Zandvoort, Nieuw unicum, De Verbeelding, het Sociaal Wijkteam, Tandem en de Seniorenvereniging paraat om alle bezoekers te voorzien van informatie over mobiliteit en meer. Ondanks het slechte weer werden er in totaal zo’n honderd bezoekers geteld. Zij konden actief meedoen met een Tai Chi of Bellicon les en ervaren hoe het is om op een Segway te rijden. Wheels for Freedom stond met de zijspanmotor buiten paraat en ook de Ziesel (strandrolstoel op rupsbanden) kon worden bewonderd.

Naast alle vrijwilligers gaat veel dank uit naar de Ruilwinkel van Sinkel voor hun sponsoring en naar Jeff de Vos die, in regen en wind, makreel rookte en hiermee € 240 ophaalde voor de Seniorenvereniging!

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email