13 september 2017

Topkiters trotseren code oranje in extreme kitewedstrijd

De Zuid-Afrikaanse kitesurfer Joshua Emanuel heeft woensdag in de meest extreme condities ooit de Red Bull Megaloop Challenge gewonnen. Hij is hiermee de eerste niet-Nederlandse winnaar van deze kitesurfwedstrijd. De Nederlanders Steven Akkersdijk en Lasse Walker namen plek twee en drie voor hun rekening.

Zo’n 5.000 toeschouwers trotseerden windkracht 9 en zagen 16 kitesurfers bij Zandvoort de zee op gaan. De condities waren zelfs voor de topriders extreem, met windkracht 9 en windstoten tot 100 km per uur.

“Ik heb hier geen woorden voor”, zegt de 23-jarige Zuid-Afrikaan. “In Zuid-Afrika zijn het vaak minder zware omstandigheden. Vandaag ging het veel harder met heftige windvlagen. Maar ik ben ongelooflijk blij.”

De 16 deelnemende kiteboarders kwamen dit jaar uit Frankrijk, Zuid-Afrika, Duitsland, Denemarken en Nederland. De kiters maakten sprongen van zo'n 15 meter hoog en soms 100 meter ver, waarbij ze ruim 8 seconden in de lucht hingen. De jury beoordeelde de atleten op de hoogte, afstand, stijl en uitvoering van de megaloops, waarbij die ene perfecte sprong al voldoende kon zijn om de volgende ronde te halen.

 

Bekijk hier de spectaculaire beelden gemaakt door het Red Bull team:

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email