11 september 2017

Woensdag Red Bull Megaloop Challenge

Woensdag aanstaande is de eerste najaarsstorm op komst. Windkracht 8, met mogelijke windstoten tot 100 km/h. Dat is voor menigeen weer om voor binnen te blijven, maar niet voor de 16 beste kiteboarders uit binnen- en buitenland. Zij gaan voor de kust van Zandvoort strijden in het spectaculaire kiteboardevenement: Red Bull Megaloop Challenge.

Al meer dan een jaar wachten de door Ruben Lenten geselecteerde kiteboard atleten op de perfecte stormachtige omstandigheden om hun mooiste en hoogste sprongen te laten zien. En woensdag is het eindelijk zo ver. De megaloop is één van de moeilijkste tricks in kiteboarden, waarbij je zo'n 15 meter hoog springt, ongeveer een voetbalveld ver vliegt, terwijl je bepaalde trucs laat zien in de lucht.

Het evenement is gratis te bezoeken voor iedereen die de storm wil trotseren. De wedstrijd is voor de kust bij The Spot en begint ongeveer om 10.00 uur. Binnen blijven is ook geen probleem, de wedstrijd wordt live uitgezonden op Red Bull TV.

De vorige editie vond in 2015 plaats. Toen won de Nederlander Lasse Walker. Bekijk deze video om een indruk te krijgen van wat je kunt verwachten.Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email