01 september 2017

Gemeente geeft vergunning housefeest af

Ondanks de bezwaren van het CDA, OPZ en Bewoners Leefbare kust (BLK) heeft de gemeente Zandvoort een vergunning voor een groot housefeest op het naturelstrand (naaktstrand) afgegeven. De beide politieke partijen hadden vragen over een eventuele vergunning ingediend en waren niet bepaald te ‘porren’ voor het feest. De belangenvereniging had een bezwaarschift tegen een vergunning ingediend. De plaats van handelen ligt aan de grens van een Natura2000-gebied en rust is daar belangrijk.

Het festival zou voor overlast zorgen voor omwonenden en ondernemers en zou niet passen bij het karakter van het naaktstrand, aangrenzend aan een natuurgebied. De gemeente kon zich echter niet vinden in de bezwaren. Tevens staat het bestemmingsplan incidentele festivals op dit deel van het strand toe. Daarom is vrijdag besloten de vergunning voor het festival te verlenen. Dat meldt Het Parool.
  
Voor de organisatie en de mensen die zich al op het strandfeest hadden verheugd maar goed ook: de kaarten staan al even in de verkoop, en de Early Birds en reguliere tickets zijn al uitverkocht. Op de Facebookpagina van het evenement Loveland Beach geven inmiddels ruim 1.200 mensen aan te gaan. Afhankelijk van het weer wordt het festival gehouden op zondag 10, of zondag 17 september.

“Nu we weten dat het bestemmingsplan festivals toestaat, gaan we kijken wat we daaraan kunnen doen”, is een eerste reactie van CDA-fractievoorzitter Kees Mettes. Het zuidelijke deel van de boulevard is naar zijn smaak juist ingericht voor 'de rustige recreant', aldus Het Parool. Mettes zegt niets persoonlijks tegen de organisator van het festival te hebben.

Reacties:
Een reactie van Jack Huijben, eigenaar van strandpaviljoen Azzurro is vóór het feest:  “Hoe ik er in sta? Ik vind het een leuk initiatief en een aanwinst voor Zandvoort om zulke projecten hier te ontplooien en ik heb ook vertrouwen in de organisatie. De locatie is een punt, maar als aan alle voorschriften wordt voldaan en het bestemmingsplan de ruimte biedt, dan moet het kunnen. Ik vind dat de gemeente hierin een faciliterende taak moet hebben: als iets niet blijkt te kunnen, probeer dan mee te denken, bijvoorbeeld over de nodige aanpassingen om het wel mogelijk te maken. We hebben hier dezelfde rechten. Dus wij kunnen ook Zandvoort Alive-achtige feesten geven.”

De voorzitter van BLK, Albert Korper, kon niet direct een reactie geven op het verlenen van de vergunning. Hij wil na het weekend hierop terug komen.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email