01 september 2017

Foto: Laurens Bosch

Ravage door joyrider

Update:
Omstreeks 02.05 uur zag de politie een personenauto met stadlichten rijden over de Zandvoortselaan. De auto reed in de richting Bentveld. Bij een rotonde ging de auto dezelfde weg weer terug om vervolgens de Kostverlorenstraat in te rijden.

Vanaf dit moment doofde de bestuurder de lichten van zijn auto en voerde de snelheid op naar zo’n 90 km per uur. Ter hoogte van de Nieuwstraat kon de politie, die de auto volgde, de bestuurder een stopteken geven. Hier reageerde hij niet op. Vanaf de Zeestraat wilde de bestuurder rechtsaf de Burg. Engelbertstraat inrijden. Hier miste hij echter een bocht, waardoor hij de auto via een plantenbak, een geparkeerd staande scooter en een terras een restaurant binnen reed.

Trapgat
In de zaak en op het terras waren personeel en klanten aanwezig. Een personeelslid raakte gewond toen hij over de toonbank moest springen om de auto te ontwijken. Hij kwam daarbij in een trapgat terecht en viel naar beneden. Het slachtoffer werd met letsel aan een voet en zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De schade aan de zaak is groot.

Wegvluchten
In de auto zaten twee jongens, die meteen van de plaats van het ongeval wegvluchtten. De bestuurder kon worden achterhaald. Een jongen van veertien. Hij bleek de auto van een van zijn ouders meegenomen te hebben. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen. Er wordt nog uitgekeken naar de minderjarige passagier. 

--------------------------------------------------------------------

Een enorme ravage is donderdagnacht ontstaan nadat een minderjarige tijdens een achtervolging een shoarmazaak aan de Passage binnenreed. Rond 02.10 uur gaf een agent in een onopvallende surveillancewagen de bestuurder halverwege de Zeestraat een stopteken, waarop een korte achtervolging ontstond. De automobilist kwam niet verder dan de eerste bocht en reed rechtdoor de zaak in.

Kort daarvoor vroeg een Duitse toeriste in de shoarmazaak of zij gebruik kon maken van het toilet. Een aantal mensen zat op dat moment voor de zaak op het terras, omdat het rustig was. Een van de personeelsleden begeleidde de dame naar de toiletten in de kelder, toen op dat moment de auto de zaak aan puin reed. De medewerker raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Volgens een getuige zijn twee jongens uit de auto gevlucht. Een van hen, de 14-jarige bestuurder, zou zijn aangehouden. Zijn bijrijder is nog niet achterhaald.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email