30 augustus 2017

Foto: Laurens Bosch

Zwaargewonde bij incident in appartement Hogeweg

Update:
De man die gisteravond met een ernstige slagaderlijke bloeding uit zijn huis is gehaald, vecht nog steeds voor zijn leven. Zijn verwondingen blijken te zijn veroorzaakt door een steekpartij.


Bij het politiebureau in Zandvoort kwam gisteravond rond 20.20 uur een man binnen rennen met de mededeling dat er iemand zwaargewond was en onder het bloed zat. In een huis tegenover het bureau vonden agenten een zwaargewonde Poolse man. Hij is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis en vecht na een operatie vannacht nog steeds voor zijn leven. De man die bij hem in dezelfde ruimte aanwezig was, is aangehouden. Of hij verdachte is of een belangrijke getuige, kan de politie nog niet zeggen. Vanwege de paniek en een taalbarrière was lange tijd onduidelijk hoe het slachtoffer de verwondingen had opgelopen. Inmiddels is uit forensisch onderzoek naar voren gekomen dat de Pool een steekwond heeft opgelopen die door iemand anders is veroorzaakt.

---------------------------------------------------------

Een man is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een incident aan de Hogeweg. Volgens de voorlichter van de politie is rond 20.30 uur een man aangetroffen met een slagaderlijke bloeding. De toedracht is onbekend. 

Een andere man is in het complex aangehouden. De politie kon niet zeggen of deze man iets met het incident te maken heeft, maar omdat hij niet direct luisterde naar de aanwezige agenten is hij aangehouden. Eventuele betrokkenheid wordt onderzocht. 

De hulpdiensten rukten groot uit; een traumahelikopter landde op het Badhuisplein. Het slachtoffer is met spoed en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie creëerde een plaats delict om onderzoek te kunnen doen naar de toedracht. De forensische opsporingsdienst heeft tot 22.30 uur onderzoek gedaan in de hal van het complex, waar onder andere bloedsporen lagen. Bewoners mochten in de tussentijd het complex niet in of uit.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email