18 augustus 2017

Foto: DTM.com

DTM weekend is begonnen

De meest spectaculaire toerwagens van Europa komen dit weekeinde in actie op Circuit Zandvoort. Voor het 17e opeenvolgende jaar is Circuit Zandvoort gastheer voor de toonaangevende toerwagenserie van Europa. Rondom de DTM races is een uitgebreid bijprogramma samengesteld, met o.a. het FIA EK Formule 3, de Audi Sport TT Cup en de GT4 European Series Northern Cup

In de DTM worden op Zandvoort de elfde en twaalfde race van de in totaal 18 wedstrijden van het lopende seizoen verreden. De situatie in de tussenstand van het rijderskampioenschap is spannend, want het verschil tussen klassementsaanvoerder Mattias Ekström (113 punten) en de Belg Maxime Martin op de vijfde plaats, bedraagt slechts 25 punten, terwijl er in een raceweekeinde maximaal 56 punten te verdienen zijn.

Ekström, die op Zandvoort al vier keer won, heeft één punt voorsprong op zijn Audi-merkgenoot René Rast, die vorig jaar op Zandvoort als invaller zijn debuut in de DTM maakte en dit jaar zijn eerste volledige seizoen in de serie rijdt. Interessant is dat Ekström dit jaar nog geen race gewonnen heeft, maar wel heel constant scoort, want hij reed in negen van de tien races in de top tien. Rast daarentegen won al twee keer, evenals de Oostenrijkse Mercedes-AMG-rijder Lucas Auer, die op 14 punten achter Ekström en op 13 punten achter Rast derde in de tussenstand is. Daarachter volgt Audi-rijder Jamie Green, vorig jaar een van de racewinnaars op Zandvoort, die dit seizoen ook al twee keer op de hoogste trede stond, en Maxime Martin als de best geklasseerde BMW-rijder.

Overige klassen
In het FIA EK Formule 3 komen de F1-helden van morgen in actie. De Audi Sport TT Cup heeft een flink aantal Nederlandse rijders en in de GT4 European Series Northern Cup kan een Nederlands team voor eigen publiek kampioen worden.

Veel activiteiten
Nieuw dit jaar is een apart ‘Fan Village’ in de paddock van het circuit, waar bezoekers de actie kunnen volgen via grote videoschermen terwijl ze even ontspannen en genieten van een hapje of drankje. Daarnaast is een deel van het dak van het pitgebouw ingericht als ‘Fan Terrace’. Natuurlijk ontbreken ook handtekeningsessies niet: alle DTM-coureurs zijn beschikbaar voor handtekeningen en selfies op zaterdag van 12.40 tot 13.00 uur en op zondag van 13.00 tot 13.20 uur in de DTM Taxi Area. De handtekeningsessie met de rijders van het FIA EK Formule 3 is op zaterdag om 13.30 uur voor de Dekra-hospitality. De Audi Sport TT Cup-rijders signeren op zondag vanaf 10.40 uur voor de Audi-hospitality en op zaterdag om 16.00 uur zijn de rijders uit de GT4 European Series Northern Cup allemaal aanwezig in hun eigen paddockgedeelte. Pitwalks zijn er ook, en wel op zaterdag van 8.10 tot 8.40 uur en van 18.50 tot 19.50 uur en op zondag van 13.30 tot 14.20 uur. Met name de pitwalk op zaterdagmorgen vroeg is een bezoek waard, want dan vinden tegelijkertijd de spectaculaire pitstoptrainingen van de DTM-teams plaats.

Tickets
Toegangskaarten zijn er al vanaf tien Euro en kunnen worden besteld op de website van de DTM.
Op www.circuit-zandvoort.nl staat het volledige tijdschema en aanvullende informatie.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email