11 augustus 2017

eBattle op Circuit Zandvoort

Ziggo brengt op 15 augustus de Formule 1 terug naar het Circuit Zandvoort (CZ) met een eenmalige ‘eBattle’. Tien simulatoren van Playseat staan straks op de start grid van het befaamde duinencircuit. Er wordt voor het eerst gespeeld in F1 2017: het spel komt officieel pas uit op 25 augustus. Coureur Robert Doornbos is het boegbeeld van de Ziggo eBattle F1.

“Aangezien Formule 1 op dit moment een zomerstop heeft, biedt Ziggo de vele F1-liefhebbers een kans om tegen elkaar te strijden met een extra eBattle-finale op Zandvoort in het vooruitzicht. Tot zondag kunnen deelnemers zich kwalificeren voor de speciale eBattle F1”, zegt Doornbos.

Begin deze maand waren er ruim 20.000 rondetijden geklokt in de Ziggo eBattle F1. Volgens eigen onderzoek van Ziggo heeft 26% van de Nederlanders gehoord van de Ziggo eBattle F1. Dat percentage is met 52% zelfs twee keer zo hoog onder Formule 1-fans. In de Ziggo eBattle F1 kan iedereen een F1-coureur worden in een spannende simulatierace. Het kwalificeren hiervoor kan bij de permanente Ziggo eBattle-locatie op Hoog Catharijne.

“Steeds meer games worden in competitief verband gespeeld en er zijn maar weinig games die zo dicht bij de werkelijkheid komen als de Formule 1-game. Jonge talenten trainen en spelen tegenwoordig op race-simulatoren om zich voor te bereiden en daarom hebben zij een voorsprong op het deelnemersveld', zegt Mart Roumen, projectcoördinator Ziggo eBattle F1.

Richard Verschoor (2000) is een Nederlands autocoureur en lid van het Red Bull Junior Team. Hij werd kampioen in zowel het SMP- als het Spaanse Formule 4-kampioenschap. Verschoor is het voorbeeld van de nieuwe generatie talentvolle coureurs. Hij zal op Zandvoort aanwezig zijn en mensen kunnen onder zijn hoede deelnemen aan de eBattle.

Roumen: “Mocht het ooit zover komen dat er weer Formule 1-races gaan plaatsvinden in Nederland, dan zullen toekomstige deelnemers met F1-game-ervaring, een grote voorsprong hebben. Vandaar dat we eBattle-deelnemers al even laten kennismaken met het echte asfalt.”

Iedereen die zich kwalificeert voor Zandvoort ontvangt een prijs. Onder de Ziggo Zandvoort eBattle F1-deelnemers zullen twee Golden Tickets voor de uitverkochte F1-race op Spa Francorchamps worden verloot.

Meer over de eBatlle van Ziggo vind je HIER.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email