09 augustus 2017

Duurzame bosaanleg Zandvoortselaan

De laatste weken is er op sociale media enige onrust ontstaan over de kale plek in het duin, nabij de rotonde bij Nieuw Unicum, die op 3 augustus jongstleden is ontstaan. De gemeente heeft nu tekst en uitleg gegeven.

“Bij de ingang van de Waterleidingduinen naast de rotonde op de Zandvoortselaan zijn in 2015 twee populieren omgewaaid. Op die plek zijn vervolgens jonge iepen gaan groeien. Iepen horen niet thuis in een typische duinbeplanting. Het terrein is eigendom van de gemeente en ligt in Natura 2000-gebied. Herbeplanting is nodig en de gemeente is gestart met de voorbereidingen hiervoor. Om de grond gereed te maken voor het herplanten van onder andere eiken en bosplantsoen met struiken van vlier, hazelaar, meidoorn, hondsroos, vuilboom en sleedoorn heeft de gemeente Zandvoort op 3 augustus daar circa 500m² begroeiing verwijderd”, aldus de verklaring.

Tussen 15 november en 15 december 2017 wordt de nieuwe begroeiing geplant. Met deze aanplant geeft de gemeente invulling aan het beheer en duurzame bosaanleg passend bij het natuurlijke karakter van het gebied.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email