26 juli 2017

Yoghurtijs met blauwe bessen

Het is tijd voor blauwe bessen, een van de gezondste fruitsoorten die er is. Volop vitamine C, meer dan in citrusfruit. Een lekkere dessert maak je van blauwe bessen en yoghurt: Yoghurtijs met blauwe bessen. Hierbij het recept.

Yoghurtijs met blauwe bessen
Dessert voor 4 personen.

Ingrediënten:
500 g blauwe bessen,
3 eetlepels citroensap,
100 g suiker,
300 ml yoghurt,
200 ml slagroom,
wafeltjes voor garnering.

Bereiden:
Houd 50 g bessen apart voor garnering. Pureer rest van de bessen met de staafmixer of in een blender. Meng de bessenpuree met citroensap, suiker en yoghurt. Klop de slagroom half stijf en schep deze door het bessen-yoghurtmengsel. Schenk het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en laat dit 30 minuten bevriezen. Schep het ijs daarna door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit na 1 uur en laat het ijs minimaal 3 uur bevriezen. Serveer bolletjes ijs gegarneerd met blauwe bessen en wafeltjes.

‚Äč



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email