19 juli 2017

Strandpaviljoen Adam & Eva

Zandvoort in top 5 naturistenstranden Europa

Zandvoort is ook dit jaar weer in de top 5 van naturistenstranden van Europa geëindigd. Dat maakte Zoover bekend. Het reviewplatform Zoover ontstond in 2005 en was het eerste platform waar vakantieliefhebbers een recensie konden schrijven over hun vakantie. Recensies van en voor reizigers van hotels, appartementen, campings, vakantieparken, cruises, vakantiehuizen en meer zijn er te vinden.

Volgens Zoover is Zandvoort de ideale plek in Nederland om naakt te recreëren! Tussen paal 68.5 en 71 bevindt zich het meest bezochte naaktstrand van Nederland. In de strandtenten, zoals Adam & Eva, is het mogelijk om naakt een drankje te gebruiken of wat te eten. Hou voor de zekerheid wel kleding bij de hand, want in de meeste strandtenten aan het naaktstrand is kleding verplicht.

De top 6 van Europa:

1. Cap D’Agde – Frankrijk:
Het bekendste naaktstrand ter wereld ligt op zo’n twaalf uur rijden, of twee uur vliegen, van Nederland. Cap D’Agde, ook wel bekend als de hoofdstad van naturisme. Er is hier zelfs een compleet dorp voor nudisten: Village Naturiste. Hier is het toegestaan om de complete vakantie naakt rond te lopen. Zelfs bij de bank, de kapper, hotels, restaurants en kroegen.

2. Koversada – Kroatië
Bevalt het naakt recreëren? Combineer dan het strandbezoek met een naaktcamping. Koversada is de grootste naaktcamping van Kroatië met een eigen naaktstrand. Zo vanuit de caravan of tent naar het strand zonder aan te kleden. Makkelijker kan niet!

3. Little Banana Beach – Griekenland
Op het Griekse eiland Skiathos ligt Banana Beach. Dit is één van de drukste en leukste stranden van het eiland. Hier kun je als nudist rustig je gang gaan en genieten van de Griekse zon.

4. Place des Grottes – Frankrijk
Op Place des Grottes is het verplicht om naakt te zijn, zwemkleding is zelfs verboden. Dit strandje ligt op het eiland Île du Levant voor de Franse kust en vlakbij St. Tropez.

5. Zandvoort

6. Es Trenc – Mallorca
Dit twee kilometer lange strand staat ook wel bekend als het Caribische deel van Mallorca, dankzij het witte strand en de heldere zee. Daarnaast ligt dit strand in een natuurgebied, geen enorme hotels of drukke boulevard met restaurants en cafés, echt puur natuur dus! Hoewel Es Trenc bekend staat als naturistenstrand, zijn hier ook genoeg mensen met zwemkleding aan. Maar van naakt langslopen, daar zal dus niemand raar van opkijken.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email