10 juli 2017

Panden ontruimd wegens bomdreiging

De politie meldt het volgende:
De politie kreeg maandagmiddag rond 14.10 uur een melding binnen van een woningbouwvereniging (woonstichting De Key, red.) aan de Pasteurstraat (in Nieuw Noord). Zij hadden een bedreiging binnen gekregen dat er een aanslag zou worden gepleegd op hun pand.

Hierop zijn de hulpverleningsdiensten ter plaatse gegaan en hebben brandweer en politie het pand ontruimd. In de directe omgeving van het pand werden de naastgelegen panden, als Pluspunt en het pand van de RIBW en Nieuw Unicum, ontruimd. Ongeveer 30 mensen werden tijdelijk elders ondergebracht.

De politie stelde een onderzoek in en deskundigen hebben het pand doorzocht op mogelijke aanwezigheid van explosieven. Er bleken echter geen explosieven aanwezig. Direct na de melding is door de recherche een opsporingsonderzoek gestart om de identiteit te achterhalen van diegene die verantwoordelijk is voor de bedreiging. Rond 17.00 uur is de omgeving weer vrijgegeven.

Het onderzoek naar de identiteit van de dader duurt voort.
Einde bericht.

Terwijl het gebouw van Pluspunt volledig werd ontruimd, bleef de Vomar opmerlijkelijk genoeg open. Beide panden liggen even ver van de locatie van het kantoor van De Key vandaan.

------------------------------------------------------------------------

In de Pasteurstraat, in Nieuw Noord, zijn maandagmiddag enkele panden ontruimd wegens een dreiging. Een persoon zou gedreigd hebben de boel op te blazen. Veel hulpdiensten hebben zich verzameld bij de brandweerkazerne. Ook enkele wegen in de buurt zijn afgesloten. Dat meldt de politie via Twitter. Volgens Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) zou de dreiging aan het adres van woonstichtigting De Key, die daar kantoor houdt, zijn.

Een bewoner van de Pasteurstraat meldt aan NH Nieuws dat er veel politie op de been is. De Vomar en het pand van woningbouwvereniging De Key zijn volgens getuigen ontruimd en met linten afgezet. Er zou momenteel zo'n dertig mensen op straat staan. â€‹Verdere details ontbreken tot nu toe. Later mogelijk meer.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email