09 juli 2017

Foto: Laurens Bosch

Steekpartij op Gasthuisplein

Update:
De politie wist een 26-jarige Zandvoorter op te sporen en aan te houden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten. De recherche onderzoekt de toedracht van het incident en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het steekincident op het Gasthuisplein, ter hoogte van Circus Zandvoort. Ook mensen die getuige zijn geweest van een eerder conflict, mogelijk rond middernacht, dat zich in de omgeving van het Gasthuisplein zou hebben afgespeeld, worden vriendelijk verzocht zich te melden.

Heeft u iets gezien of andere informatie die de recherche kan helpen bij het onderzoek naar dit geweldincident? Meld het dan alstublieft bij de districtsrecherche in Haarlem via tel.nr. 0900-8844. Melding doen via internet kan ook via het contactformulier. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel. 0800-7000.

-----------------------------------------------------------------

Zaterdagnacht heeft de politie een verdachte van een steekpartij op het Gasthuisplein aangehouden. Rond 00.25 uur werd daar een 19-jarige Zandvoorter in zijn nek gestoken. De dader ging er direct vandoor. Het slachtoffer is volgens een getuige de hoek om gerend om hulp te zoeken.

Op het Dorpsplein zou hij bij een horecagelegenheid om hulp hebben verzocht. Twee ambulances en een traumateam zijn opgeroepen. De traumahelikopter zou gaan landen op het strand, maar werd tijdens de landing afgezegd en opgeroepen voor een nieuwe inzet.

Een uur na de steekpartij zagen agenten een verdachte lopen. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden in de omgeving van de Van Lennepweg. In totaal zijn er drie plaats delicten gecreëerd. Eén op het Gasthuisplein, één op het Dorpsplein en één aan de Van Lennepweg.

Een speurhond heeft in het centrum en in de omgeving van de Van Lennepweg gezocht. Mogelijk heeft de verdachte tijdens zijn vlucht sporen achtergelaten of objecten weggegooid. Het wapen is voor zover bekend (nog) niet aangetroffen.

De toedracht van de steekpartij en de toestand van het slachtoffer zijn vooralsnog onbekend.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email