06 juli 2017

Blikseminslag op Hogeweg

Update:
Tijdens het aanrijden kreeg de brandweer door dat het hier zou gaan om een blikseminslag, en omstanders zouden rook hebben waargenomen. Hierop is er direct opgeschaald naar ‘middelbrand’.

Ter plaatse bleek de bliksem te zijn ingeslagen in het ketelhuis op het dak van het complex. De klap was zo enorm groot dat de ramen van een aantal wooneenheden op de bovenste etage eruit gesprongen zijn. Hierop heeft de brandweer uit voorzorg het complex ontruimd. De meeste bewoners waren uit zichzelf al naar buiten gegaa

In het ketelhuis was er geen sprake van brand maar wel heel veel schade aan het apparatuur, waardoor de warmwatervoorziening het niet meer doet. Ook de hoofdzekeringen van het stroomnetwerk waren door de bliksem eruit gesprongen waardoor het gehele complex geen stroom meer had. Nadat de gehele situatie zorgvuldig was gecontroleerd, werd het geheel overgedragen aan Salvage en Liander, die de hele nacht bezig zijn geweest om de schade aan de installaties te herstellen.

Burgemeester Niek Meijer is langs geweest om zich te laten informeren.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Donderdagavond is rond 21.15 uur bliksem ingeslagen in een appartementengebouw op de Hogeweg. De brandweer liet een extra eenheid aanrukken voor bijstand. Of er persoonlijke slachtoffers zijn of niet en of er ernstige schade is, is vooralsnog niet bekend. In meerdere gebouwen op de Hogeweg sloegen de stoppen door. Mogelijk later meer.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email