29 juni 2017

Tonijnsalade met wasabi-dressing

Een beter excuus voor een uitgebreide lunch kunnen we je niet geven. Ben je al een tijdje aan het proberen om wat gewicht kwijt te raken door op je voeding te letten, maar wil het maar niet lukken? Dat zou kunnen liggen aan de grootte van je maaltijden. Nu lijkt dat natuurlijk behoorlijk voor de hand liggend, maar in dit geval gaat het om de verhouding tussen de maaltijden die je eet.

Lunch uitgebreid!
We zijn vaak geneigd om vooral groot uit te pakken bij het avondeten. Maar als je probeert om wat gewicht kwijt te raken, is dat waarschijnlijk niet zo verstandig. Een onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition heeft uitgewezen dat een grote lunch (en een kleiner diner) eten je kan helpen bij het afvallen.

Tonijnsalade met wasabi-dressing
Lunchgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
4 tonijnsteaks à 100 g,
100 g haricots verts,
200 g gemengde sla,
2 el kappertjes,
4 el zalmeitjes,

Voor de marinade:
2 el geraspte gember,
4 el sojasaus,
2 el rijstwijn,
2 el mirin,
1 tl sesamolie.

Voor de dressing:
2 tl wasabi-pasta (toko),
5 el arachideolie,
1 el limoensap,
zout, peper.

Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de tonijn circa 30 min. Blancheer de haricots verts kort in licht gezouten water, spoel ze koud af. Meng de ingrediënten voor de dressing.

Dep de tonijn een beetje droog, bestrijk licht met olie en gril ze ongeveer 2 minuten per kant in een hete grillpan. Verdeel de sla en haricots verts over 4 borden. Leg op elk ervan een tonijnsteak en besprenkel met de dressing. Garneer met kappertjes en zalmeitjes.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email