24 juni 2017

Asperges met aardbeien en blauwe bessen

Het is vandaag 24 juni, de sluitingsdatum van het aspergeseizoen. Omdat ze nog wel een paar dagen in de winkels zullen liggen eens een dessert met de 'Koningin van de Groenten'. Een dessert, omdat dit het einde van het seizoen symboliseert.


Asperges met aardbeien en blauwe bessen
Dessert voor 4 personen.

Ingrediënten:
300 g asperges,
200 g aardbeien,
200 g blauwe bessen,
100 g suiker,
2 limoenen,
1 vanillestokje,
50 ml witte wijn,
1 el gehakte verse basilicum,
2 el geschaafde amandelen,
125 ml slagroom.

Bereiding:
Schil de asperges zorgvuldig en verwijder ongeveer 1,5 cm van de onderzijde. Kook de asperges 5 minuten in een ruime pan met kokend water en een el zout. Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 15 minuten in het hete kookvocht nagaren. Giet de asperges af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd de asperges in stukje van 3 cm. Was de aardbeien schoon en halveer ze. Pers de limoenen uit boven een pannetje. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en voeg dit samen met de wijn bij het limoensap. Kook het mengsel zachtjes in tot een siroop. Laat het iets afkoelen. Meng de siroop door de asperges, aardbeien, blauwe bessen en basilicum. Verdeel dit over 4 schaaltjes. Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan totdat ze een lichtbruine kleur krijgen. Verdeel de slagroom over de desserts en strooi de amandelen erover.

‚Äč



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email