19 juni 2017

Zandvoorts dagje strand niet duur

Het is volop zomer met veel zon en hoge temperaturen, dus een perfecte stranddag. Zo'n uitje kan echter flink in de papieren lopen, omdat er vaak wel een ijsje, biertje of flesje zonnebrand wordt aangeschaft. Op welke Noord-Hollandse stranden kun je de kosten dan toch zo laag mogelijk houden? Waar krijg je het meeste waar voor je geld? En waar lopen de bedragen juist het hoogst op?

Volgens de Strand Prijsindex van reisorganisatie TravelBird, waarin de 310 meest bezochte stranden van meer dan 70 landen op een rijtje zijn gezet, staat Zandvoort in Noord-Holland op plek drie. De index rekende uit wat je per badplaats gemiddeld kwijt bent voor zonnebrandcrème, een flesje water, een biertje, een ijsje en een lunch. Je kunt voor het goedkoopste dagje strandhangen in Noord-Holland het beste naar Bloemendaal aan Zee gaan. Daar moet je als badgast rekenen op € 33,29. Bloemendaal wordt op de voet gevolgd door Castricum. Hier kost een dagje strandvermaak welgeteld vier cent meer, dus € 33,33. De top drie van goedkoopste Noord-Hollandse stranden wordt compleet gemaakt door Zandvoort, waar je gemiddeld € 34,20 kwijt bent.

Wil je de kosten zo laag mogelijk houden? Dan is een bezoekje aan het strand van Wijk aan Zee geen goed idee. Al met al kost je dat € 35,17. Het overzicht van de Noord-Hollandse stranden vind je hieronder. Het complete onderzoek, met cijfers van alle onderzochte stranden, is HIER te vinden.

De prijsindex van de stranden in Noord-Holland, van goedkoopste naar duurste: 

Bloemendaal aan Zee: € 33,29
Castricum: € 33,33
Zandvoort aan Zee: € 34,20
Texel: € 34,85
Bergen aan Zee: € 35,01
Egmond aan Zee: € 35,08
IJmuiden: € 35,16
Wijk aan Zee: € 35,17

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email