11 juni 2017

Scott Griekspoor op archieffoto

Hangar 20/Tennisclub Zandvoort niet naar finale

Het is Hangar 20/TCZ niet gelukt om voor de vierde keer op rij de finale om het landskampioenschap ‘Zondag gemengd’ van de KNLTB te halen. Het Amersfoortse ATLA was voor de tweede keer dit seizoen te sterk voor de Zandvoortse formatie. Coaches Dick Suijk en Hans Schmidt hadden Tallon Griekspoor niet opgesteld. Op dit moment is nog niet duidelijk waarom dat gebeurd is. Ook Quirine Lemoine speelde niet.

Haar vervangster, Daniëlle Harmsen, won echter wel haar enkelspel tegen de Poolse Sandra Zaniewska: 6-4, 6-3. Lesley Kerkhove was niet opgewassen tegen de Amerikaanse Bernarda Pera (3-6, 5-7). De tweeling Scott en Kevin Griekspoor moesten proberen om minimaal één van de singles te winnen. Het lukte niet. Scott moest met twee keer 5-7 buigen voor Antal v.d. Duim en broer Kevin verloor in drie sets van Nick v.d. Meer. Kerkhove/Harmsen waren nipt de baas over Pera/ Nicloe Thijssen (6-4, 7-6) en de Griekspoortjes moesten buigen voor V.d. Duim en de Duitser Greg Kretschmer: 4-6, 2-6.

De finale op zondag wordt gespeeld tussen thuisclub Leimonias en ALTA. Leimonias was na de vier enkelspelen al zeker van de finaleplaats. Het stond met 3-1 voor en kon op basis van het totaal aantal gewonnen sets niet meer worden ingehaald door Lobbelaer, ook al zou die ploeg de laatste twee dubbelspelen in 'straight sets' winnen. De beide dubbels werden door Lobbelaer opgegeven. De wedstrijd om het landskampioenschap begint om 12.00 uur.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email