09 juni 2017

Binnenkort is het Vaderdag en wat is er dan leuker om vader eens lekker te verwennen. Dat zou je kunnen doen met dit speciale recept: Palingbitterballen. Lekker!!

Palingbitterballen

Snack voor 8 personen.



Ingrediënten:
350 gram hele gerookte paling,
2 gedroogde laurierblaadjes,
1 geplet knoflookteentje mét schil,
2 dl visfonds,
1 dl water,
1 dl volle melk,
1 dl jonge jenever,
2 witte gelatineblaadjes,
45 g roomboter,
60 g bloem,
3 grote eieren, gesplitst,
8 gekneusde jeneverbessen,
1 eetlepel fijngehakte verse dille,
2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie,
2 middelgrote zoetzure augurkjes in kleine blokjes,
naar smaak peper en zout,
wat extra bloem,
paneermeel.

Bereidingswijze:
Breek de kop van de paling en gooi die weg. Haal de filets van de graat en breek de graat in stukken. Breng de visfonds aan de kook met de melk, het water, de laurierblaadjes, knoflook, palingvel en palinggraat en laat alles 20 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de palingfilets in kleine blokjes. Week de gelatine in ruim koud water. Verhit de roomboter, roer de bloem erdoor en laat dit 3 minuten zacht-pruttelend garen. Giet er de gezeefde palingbouillon en de jonge jenever door en kook alles zachtjes door tot een dik-gebonden saus. Neem de pan van het vuur en klop de uitgeknepen gelatine, de eidooiers, de palingblokjes, de augurkblokjes, de jeneverbessen, dille en peterselie door de saus. Breng deze op smaak met peper en zout. Strijk de saus uit over een platte schaal, dek die af met plastic folie en laat alles in de koelkast 3 uur opstijven. Vorm 16 bitterballen van de opgesteven massa en rol deze door de extra bloem. Klop de eiwitten los en haal de balletjes erdoor. Rol ze daarna door paneermeel. Frituur de balletjes met 8 tegelijk 4 minuten in hete (180°C.) frituurolie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Serveer er een grove mosterd bij.

‚Äč



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email