08 juni 2017

Nieuwbouw Raadhuisplein gaat door

De gemeente Zandvoort heeft overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van een deel van het Raadhuisplein. De gemeente is van mening dat er met de overeenkomsten met diverse betrokken partijen, de allure van het Raadhuisplein zou daarmee terugkomen. Het deel, tegen de ‘blinde muur van Graftdijk’, kan nu ontwikkeld worden. Dat maakte de gemeente donderdag bekend.

De gemeente en diverse betrokken partijen hebben overeenstemming bereikt over grondtransacties en aan- en verkoop, die nodig zijn om nieuwbouw aldaar en de renovatie van het naastgelegen pand, waar nu het Italiaanse restaurant De Andrea in is gevestigd, te kunnen realiseren. Projectontwikkelaar L.J. Rinkel B.V. hoopt nog eind dit jaar aan de slag te kunnen. Volgens de gemeente maakt de bebouwing de bestaande bouw aan het Raadhuisplein eindelijk af. De projectontwikkelaar heeft uit een aantal ontwerpen die hij door een architect heeft laten maken, gekozen voor een in zijn ogen ’ingetogen architectuur om het gemeentehuis als solitair gebouw te accentueren’.

Menige Zandvoorter kan het met de voorgestelde bouwplannen niet eens zijn. Het zou een groot deel van het raadhuis aan het zicht onttrekken en de rest van het plein te klein maken voor de evenementen die er regelmatig georganiseerd worden. Verantwoordelijk wethouder Michel Demmers is echter erg enthousiast over dit plan. “Het straalt allure uit op een plek die bepalend is voor ons centrum. Dit plan geeft samenhang aan het beeld van het centrum van Zandvoort. Het Raadhuisplein wordt eindelijk afgerond.”

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email