22 mei 2017

Max Verstappen breekt ronderecord Circuit Zandvoort

Zondag heeft Max Verstappen ten overstaan van tienduizenden uitzinnige fans, tijdens de Jumbo Racedagen driven bij Max Verstappen, een nieuw ronderecord op Circuit Zandvoort gerealiseerd. Verstappen reed in zijn Red Bull RB8 het oude record uit de boeken.

Dat record stond op naam van Luca Badoer die dit in 2002 reed, tijdens een demonstratie met zijn Ferrari. Verstappen had zondag 1.19,511 nodig om één keer rond te komen. “Er ligt sinds kort een nieuwe asfaltlaag met meer grip en minder hobbels, wat het een stuk beter maakt. Ik had nieuwe banden en dacht, we gaan het proberen. Om dan het baanrecord te verbreken, is altijd mooi”, meldde Verstappen na afloop.

Verstappen gaf dit weekend demonstraties in een bolide van Red Bull uit 2008, waar nog een motor in zit die ouderwets lekkere racegeluiden maakt. Hij bracht zijn aanhang in extase en liet ze smullen van de nodige ‘donuts’ en de onvervalste racegeluiden die nu eenmaal bij de Formule 1-beleving horen.

Het hele weekend stond in het teken van één persoon: Max Verstappen. Hij reed zowel zaterdag als zondag meerdere ronden over het circuit en zijn fans vonden het geweldig. Toch kende het bijprogramma ook heel veel ander vermaak, zoals de races in de BOSS GP, een competitie met Formule 1 auto’s uit het verleden. Ook deze bolides kon het publiek goed waarderen.

Dankzij Max Verstappen was Zandvoort het middelpunt van de media, zowel regionaal als landelijk.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email