17 mei 2017

PvdD tegen afschieten konijnen

De Partij voor de Dieren (PvdD) eist opheldering over het doodschieten van konijnen die schade veroorzaken aan de golfbaan van de Kennemer Golf & Country Club (KG&CC). De partij zegt dat een speciaal hekwerk genoeg soelaas biedt en noemt het doden van de dieren onnodig.

Volgens de PvdD is er al eerder besloten om konijnen af te schieten. De schade aan de golfbaan werd echter nauwelijks minder, zo klinkt het. De partij pleit dan ook voor diervriendelijke oplossingen zoals het verplaatsen van de dieren of een hekwerk om het terrein. Fractievoorzitter Bram van Liere: “Het leven van dieren wordt ondergeschikt gemaakt aan een spelletje. Als je op die plek wil golven, zorg dan voor een goed hek.”

In een reactie op dit bericht meldt de manager van de KG&GC Harro Hendrikx: “Konijnen horen in de duinen en dus ook op de Kennemer. De Kennemer hecht grote waarde aan de biodiversiteit in haar natuurlijke omgeving. Echter, waar significante schade ontstaat en door gaten een gevaarlijke situatie aanwezig is moet worden ingegrepen. In nauw overleg met de provincie wordt optimaal en effectief fauna beheer uitgevoerd."

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email