10 mei 2017

Politie-inval in Zandvoort

De politie is dinsdagmiddag op elf locaties in Noord-Holland en Flevoland binnengevallen in een onderzoek naar de verkoop van zogeheten crypto-gsm’s. Dat zijn smartphones, vooral met besturingssystemen van Blackbery en Androïd, die de communicatie versleutelen. Hierdoor wordt het voor opsporingsdiensten lastiger om mee te kijken of te luisteren. Ze zijn vanwege deze eigenschappen populair onder criminelen.

Vier mensen zijn opgepakt bij huiszoekingen in Diemen, Berkhout en Huizen. In een pand aan de Plantage Muidergracht in het centrum van Amsterdam nam de politie een miljoen euro aan contant geld in beslag.

Het zogeheten Team High Tech Crime viel verder woningen en bedrijfspanden binnen in Almere, Zandvoort en Zeewolde. Ook de fiscale opsporingsdienst FIOD en het Functioneel Parket, dat onder meer is gespecialiseerd in fraudezaken, zijn bij de doorzoekingen betrokken. Zij namen de boekhouding in beslag bij twee administratiekantoren. Naast het leveren van geprepareerde telefoons aan misdadigers draait het onderzoek om witwaspraktijken. 

​



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email