06 mei 2017

Stijlvolle herdenkingen in Zandvoort

De herdenkingen van 4 en 5 mei zijn in Zandvoort stijlvol verlopen. Op 4 mei was het ’s middags druk bij het Joods Monument op de hoek van de Dr. Joh. G. Mezgerstraat/Jacob van Heemskerckstraat en ’s avonds was de Protestantse kerk op een enkele plaats na vol voor de algemene herdenking.

Misha Schorn

Opvallend was echter dat er een kentering is in het bezoek van de Zandvoortse jeugd. Na een paar jaar van euforie is het de laatste drie jaar wat minder geworden, terwijl met name 4 mei bedoeld is om de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog nooit meer te laten gebeuren. De jeugd zou die door moeten geven aan hun nageslacht. De jeugdige Misha Schorn vertelde het verhaal van zijn familie dat hij via overlevering had opgetekend. Het college legde ’s avond een krans bij het Algemene Herdenkingsmonument op de hoek van de Van Lennepweg en de Linnaeusstraat.

Burgemeester Niek Meijer en zijn echtgenote legden een krans

Op Bevrijdingsdag was het vooral feest voor de jongste jeugd van Zandvoort en de Zandvoortse senioren. Al vroeg waren de vrijwilligers verkleed en stonden ze het en der in het centrum verkleed klaar om de kleintjes die deelnamen aan de jaarlijkse vossenjacht te ontvangen. Na afloop werd een rondrit met historische jeeps door Zandvoort gemaakt. ’s Middags waren de senioren welkom in theater De Krocht waar de stichting Viering Nationale Feestdagen, in samenwerking met De Senioren Vereniging Zandvoort, de traditionele bingo georganiseerd had. De grote zaal was volledig uitverkocht en men genoot van de bingo, de drankjes en de aangeboden hapjes.

Druk bezochte vossenjacht

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email