05 mei 2017

Hoofdtrainer Ted Saunier

Ted Saunier haalt belangrijke spelers terug

De nieuwe hoofdtrainer van SV Zandvoort, Ted Saunier, heeft voor het volgende seizoen een aantal belangrijke spelers terug naar het oude nest weten te lokken. De Zandvoortse oefenmeester krijgt veel vertrouwen van spelers als Kas de Vries, Bud Water, Max Aardewerk en Chris Dolger, maar ook spelbepalende spelers uit de huidige selectie hebben voor volgend jaar hun medewerking toegezegd. De vier genoemde spelers hebben al een overschrijving aangevraagd.

Een aantal weken geleden was er sprake van een totale leegloop van de Zandvoortse selectie. Er zou een vriendenteam met allerlei goede spelers gevormd gaan worden, maar niet als selectie bij SV Zandvoort. Er zijn de laatste drie weken diverse intensieve gesprekken gevoerd, met resultaat. Het proces van het vriendenteam is stopgezet en met vereende krachten wordt nu de selectie met een viertal goede Zandvoortse voetballers aangevuld. De Vries (ex-FC Lisse) en Bud Water (ex-ADO ’20) hebben hun ‘roots’ in Zandvoort liggen, net als Aardewerk (ex-HFC EDO) en Dolger (ex-ZSGO zondag). Ook een aantal spelers van de huidige selectie blijven, tegen eerdere berichten in, ‘gewoon’ lid van de Zandvoortse spelersgroep. Het is een dermate grote injectie dat hoofdtrainer Saunier al ver vooruit wil en kan kijken.

1e klasse
Saunier: “Binnen nu en vijf jaar willen wij graag in de eerste klasse spelen en dit is een mooi begin.” SV Zandvoort heeft met nog één wedstrijd te gaan nog steeds uitzicht op de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse, maar heeft dat niet helemaal in eigen hand. IJmuiden en Arsenal staan twee punten achter de Zandvoorters en hebben één wedstrijd minder gespeeld. Morgen speelt SV Zandvoort het laatste duel van dit seizoen en moet op bezoek bij Kagia, dat thuis dit seizoen niet te kloppen is geweest. Het heeft een week later geen competitieverplichtingen en kan alleen maar toezien hoe dan ASV Arsenal en IJmuiden hun laatste wedstrijd spelen. Winnen bij Kagia is een ‘must’ en dan moeten de Amsterdammers en IJmuidenaren steken laten vallen. IJmuiden heeft echter de beste papieren in huis want het moet thuis nog tegen VEW, de huidige nummer 7, en uit tegen VVA/De Spartaan, de nummer 8. ASV Arsenal krijgt nog 2 zware tegenstanders: komende zaterdag uit tegen VVC, dat op dit moment de ranglijst aanvoert, en de week daarna thuis tegen de kampioenskandidaat nummer 1, Blauw-Wit/Beursbengels. Ook VVC, in punten gelijk met Blauw-Wit/Beursbengels, is het laatste weekend vrij en kan concurrent Blauw-Wit/Beursbengels voorbij zien komen.

Maatjes
Kas de Vries kwam niet voor de gehoopte plaats in het eerste elftal van FC Lisse, 3e divisie, in aanmerking en wilde op eigen verzoek terug naar Zandvoort. Bud Water zag de overstap niet direct zitten. “Kas wilde graag meedenken over de selectie van volgend jaar. Bud en Kas zijn maatjes en zo kwam dat balletje aan het rollen,” zegt Saunier op ‘Voetbal Haarlem’. Door de komst van De Vries en Water kregen andere spelers met Zandvoortse achtergrond ook weer zin om in hun eigen dorp te gaan spelen. Aardewerk en Dolger waren daar twee van.

Winst en verlies
Vooralsnog vertrekken alleen keeper Reinier Mutsaerts en spits Lucas Verstraten. Beiden keren terug naar Koninklijke HFC. Daarentegen kan Ted Saunier een lange lijst met spelers toevoegen aan zijn selectie. Max Hittinger (JO19), Naoufal Belaini (JO19), Shakar Jamal (FC Nautilus), Quintin Huisman (HFC EDO zon), Milan Saunier (geen club), Job de Vries (Rijnsburgse Boys), Sjoerd Loogman (SV Zandvoort 3) zullen volgend seizoen de selectie van SV Zandvoort gaan versterken. Saunier is op de goede weg.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email