22 april 2017

Roedjak

Roedjak is een bijzondere fruitsalade uit de Indonesische keuken. Er gaat namelijk een zoetzure, pittige dressing bij, op basis van palmsuiker, chilipepers en pinda’s. Dus zoet fruit, met een hartige dressing. En lekker dat dat is!



Roedjak

Hartige Indonesische fruitsalade
Voor 4 personen als lunch of als maaltijdsalade.

Voor de originele, old skool versie van roedjak worden meestal harde fruitsoorten gebruikt, die nog niet helemaal rijp zijn. Groene papaja bijvoorbeeld, maar ook peer en appel. Maar eigenlijk smaakt deze verslavende dressing overal lekker bij. Dus gebruik vooral alle fruitsoorten (en groenten!) die je lekker vindt.


Ingrediënten:
voor de dressing:

1 theelepel garnalenpasta,
1/2 eetlepel tamarinde,
3 eetlepels palmsuiker (of bruine basterdsuiker),
2 eetlepels limoensap,
100 gram pinda’s.

voor de salade:
1 pitahaya, in partjes,
1 mango, in blokjes,
1 blikje lychees (425 gram), uitgelekt,
1/2 komkommer, in blokjes,
8 radijsjes, in plakjes,
100 gram babyspinazie,
100 gram taugé,
1 rode chilipeper, in ringetjes.

Tip:
Wil je er een complete maaltijdsalade van maken, voeg dan nog wat blokjes gebakken tofu of wat rijstnoedels toe.



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email