17 april 2017

Sociaal Wijkteam Zandvoort gaat van start

Sinds februari van dit jaar is het Sociaal Wijkteam Zandvoort (SWZ) actief. Donderdag 20 april is de feestelijke start in Pluspunt aan de Flemingstraat in Nieuw Noord. Wethouder Welzijn en Zorg, Gert-Jan Bluijs, is aanwezig en presenteert de medewerkers van het Sociaal Wijkteam en gaat met ze in gesprek. Het Sociaal Wijkteam is er voor alle Zandvoorters en denkt mee, geeft advies en informatie als het gaat om werk, wonen, inkomen, welzijn en zorg.

Het programma in Pluspunt begint donderdag om 16.15 uur. Bluijs zal met medewerkers en publiek in gesprek treden. Daarna zal Alex Conardi, een ‘tafelgoochelaar’ voor de gelegenheid een geweldige act opvoeren. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Iedereen heeft wel eens hulp nodig in zijn leven. Op administratief, financieel of huishoudelijk gebied. Hulp bij een moeizame relatie met familie of buren, persoonlijke zorg of psychische problemen. Het SWZ helpt met vragen als ‘wie kan mij helpen?’, ‘waar vind ik hulp?’ en ‘hoe kan ik hieruit komen?’. Het SWZ zoekt in iedere situatie de juiste steun. Daarbij wordt ook altijd gekeken of familie, vrienden of buren kunnen helpen. Het SWZ werkt nauw samen met instanties en organisaties in Zandvoort zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin Zandvoort bij vragen over opvoeden.

Bij het SWZ werken negen hulpverleners uit zeven verschillende maatschappelijke organisaties. Een wijkverpleegkundige, twee maatschappelijk werkers, ouderenadviseur, participatie consulente, WMO casemanager, medewerker van de gemeentelijke sociale dienst, persoonlijk begeleider vanuit de psychiatrie en een opbouwwerker. Het inloopspreekuur is op het raadhuis dagelijks van 09.00 uur tot 12.30 uur. Ook kunt u bij Pluspunt terecht op maandagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur en donderdagochtend van 09.00 uur tot 12.30 uur. Het team is telefonisch te bereiken onder nummer 023-5740450. Meer informatie vindt u op www.sociaalwijkteamzandvoort.nl.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email