13 april 2017

Foto: OvM Fotografie

Ondernemersbestuur Innovatiefonds van start 

Vorige week is het ondernemersbestuur van de Stichting Innovatiefonds Zandvoort geïnstalleerd. Het Innovatiefonds is een ‘pot met geld’ waar vrijwel alle ondernemers aan bijdragen om met elkaar extra investeringen te kunnen doen die in het belang zijn van ondernemend Zandvoort.

Het onafhankelijke bestuur heeft zeven leden, die na een open, uitgebreide sollicitatieprocedure zijn geselecteerd. In alfabetische volgorde: Hilbrand Muizelaar, Ifong Chi, Kenneth Nieuweboer, Liesbeth van der Meij de Bie, Maaike Koper, Madelène Spaan en Thijs Dirkes.  

Het gaat bij het Innovatiefonds vooral om nieuwe, aanvullende initiatieven van, voor en door ondernemers in Zandvoort. Denk aan bijvoorbeeld de inzet van promotieteams, een verbeterslag op sfeerverlichting, het verfraaien van de openbare ruimte en een hop-on-hop-off. Het kan van alles zijn. De gemeente verdubbelt de opbrengst van de inleg. Zo ontstaat een innovatiebudget van naar verwachting +/- €150.000 per jaar.

Iedereen kan een subsidieaanvraag doen bij het fonds. Het bestuur van de Stichting Innovatiefonds Zandvoort bepaalt vervolgens hoe de gelden uit het Innovatiefonds daadwerkelijk besteed gaan worden. Het beoordeelt aanvragen, ziet toe op de uitvoering en legt daarover verantwoording af.  

Wethouder Gerard Kuipers juicht het fonds van harte toe. “Ik ben hartstikke trots op dit initiatief van de ondernemers. Zij laten zien samen de schouders eronder te willen zetten om verder te komen. Dit Innovatiefonds is een prachtige mijlpaal en geeft ondernemend Zandvoort een extra impuls. Dit kan alleen maar tot mooie dingen leiden. Ook heb ik het volste vertrouwen in de bestuursleden die zijn gekozen; een echte kwaliteitsploeg waarin alle ondernemers zich vertegenwoordigd zullen voelen.”

Tot nu
Het Innovatiefonds was een van de wensen van ondernemers in het Convenant Pop Up, Retail & Horeca. Dit convenant is vorig jaar door de gemeente en alle ondernemersverenigingen ondertekend. Een Kernteam van ondernemers en Stichting Marketing Zandvoort heeft dit verder uitgewerkt. Iedereen kon reageren en meedenken via de mail, bij de openbare Kernteamvergaderingen en op speciale bijeenkomsten in juni en oktober.

Straks
Vanaf 2017 betalen alle ondernemers met een reclame-uiting verplicht mee. Het tarief voor ondernemers in het centrum en op het strand is € 200 en voor de overige ondernemers € 100 per jaar. Begin mei liggen de aanslagen van het gemeentelijke belastingkantoor, die de heffing namens het Innovatiefonds uitvoert, op de deurmat.   

Meer informatie is te vinden via www.innovatiefondszandvoort.nl.


​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email