14 april 2017

Twee aanhoudingen voor insluipingen

De politie heeft afgelopen dinsdag een 29-jarige man uit Zandvoort en een 43-jarige man uit Heerlen aangehouden op verdenking van insluiping in vakantiehuisjes bij Center Parcs aan de Vondellaan. Opvallend is dat het duo de insluiping niet gezamenlijk heeft gepleegd.

Rond 14.00 uur werd de 43-jarige Limburger in de kraag gevat door de politie. Agenten kwamen de man op het spoor na een melding dat een onbekende man in één van de huisjes was binnen gegaan. Doordat de melder een goed signalement doorgaf, kon de politie de insluiper bij de ingang van het park in de boeien slaan. Op het politiebureau kwamen agenten erachter dat de verdachte ook nog meer dan 650 dagen gevangenisstraf uit moet zitten.

Diezelfde dag omstreeks 23.30 uur was het weer raak, maar nu werd de Zandvoorter betrapt. Opnieuw kreeg de politie dankzij een oplettende getuige de man snel in de smiezen. Dit gold echter ook andersom en de verdachte zette het op een lopen toen hij de agenten achter zich aan kreeg. Na een korte maar intensieve achtervolging staakte de man zijn vlucht en kon de politie hem aanhouden en meenemen naar het politiebureau.

De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

​Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email