12 april 2017

Lam is bij uitstek geschikt voor een mooi paasdiner. Volgens kenners is de ‘lamsrack’ het lekkerste deel van het lam. Wilt u het heel exclusief houden, vraagt u dan uw slager om een rack van Texels lam, het liefst ‘pré salé’.

Lamsrack met geroosterde tomaten, paprikasalsa, muntpesto en groentefriet
Hoofdgerecht voor 4 personen.

Benodigdheden:
550 g lamsrack,
200 g mini trostomaten,
15 g munt,
10 g peterselie,
50 ml olijfolie,
30 g pijnboompitten,
1 teen knoflook,
4 wortelen,
1 bio pastinaak,
1 zoete aardappel,
1 zak drie kleuren paprikamix,
100 g gekookte bieten,
zout en peper.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het lamsvlees op kamertemperatuur komen. Schil de wortelen, pastinaak en zoete aardappel en snij samen met de bieten in dunne ‘frietjes’. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de groenten samen met de trostomaten en de paprika’s over de bakplaat en laat een plekje voor het lamsvlees vrij. Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Zet de bakplaat met de groenten in de oven voor 30 minuten. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak het lamsvlees in 5 minuten goudbruin op hoog vuur. Leg vervolgens het lamsvlees in een ovenschaal en bak 15 minuten af bij de groenten. De paprika’s zijn na 20 minuten klaar, haal ze uit de oven en laat goed afkoelen. Laat het vlees nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Pluk de blaadjes van de takjes munt, doe de munt samen met het teentje knoflook, de pijnboompitten en 5 eetlepels olijfolie in een kom. Pureer met de staafmixer tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s. Snij de paprika’s in blokjes en doe ze in een kom. Hak de peterselie fijn en meng door de blokjes paprika. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer het lamsvlees met de groentefriet, geroosterde tomaatjes, paprikasalsa en muntpesto.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email