06 april 2017

Verzorgers Daniël Lefferts (l.) en Mathieu met de jonge vierling

Opnieuw vierling voor moeder Zilver

Moeder Zilver, een van de geiten van de kinderboerderij in het Center Parcs complex, is weer moeder geworden. Nu is dat bij geiten in de lente niet zo uitzonderlijk, maar Zilver presteerde het om voor de tweede keer in vier jaar een vierling op de wereld te zetten.

“Normaal krijgen onze geiten 2 of 3 jongen per keer, en dat is ook normaal. Zilver heeft nu al twee vieringen gehad en dat is bijzonder”, aldus Daniël Lefferts, een van de verzorgers van de kinderboerderij. Overigens is Zilver niet de enige die jongen geworpen heeft. “Op dit moment hebben nog twee geiten geworpen. Nu loopt er hier al in het totaal tien van dat kleine grut rond. Nog drie andere geiten zijn in verwachting. Het worden dus spannende dagen, niet alleen voor onze geiten maar ook voor ons”, aldus Lefferts.

De geiten zijn door een Belgische bok bevrucht. Die komt ieder jaar half november naar Zandvoort, doet daar zijn werk en gaat half januari weer naar huis. En dan is het voor de verzorgers afwachten wat voor ‘productie’ hij heeft gehad.

De jonge geitjes blijven nog drie maanden in de kinderboerderij. Daarna gaan ze naar andere parken of kinderboerderijen. “Zelf houden wij er één en die ruilen we voor een volwassen geit. Onze stal is te klein voor zo een aanwas en door het omruilen blijft onze populatie jong en sterk”, sluit de verzorger af.

De jonge geitjes zijn dagelijks te bewonderen in de kinderboerderij van Center Parcs. De entree is via de ingang aan de Vondellaan en is gratis.

​

 

 Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email