29 maart 2017

Nog maar eens een bijzonder (voor)gerecht met de ‘Koningin van de Groenten’: de asperge. Uiteraard is de dressing uit onderstaand recept niet zaligmakend. Iedere andere dressing is ook goed. Probeer eens een dressing met in plaats van citroensap of azijn wat sinaasappelsap of mandarijnensap. Een mooie combinatie.



Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette
Voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
500 gr. witte asperges, geschild,
2 el citroensap,
1 tl fijne mosterd,
2 tl poedersuiker,
6 el olijfolie extra vierge,
2 el verse kruiden (bijv. bieslook, peterselie en kervel), fijngehakt,
125 gr. Hollandse garnalen,
1 lege, schone jampot.

Bereiding:
Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges. Doe het citroensap, de mosterd, de poedersuiker, de olijfolie en de kruiden in de jampot. Sluit de pot en schud de inhoud tot een gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast. Leg de aspergelinten plat, als carpaccio, op 4 borden. Strooi er de garnalen over. Sprenkel nog een beetje marinade over de aspergecarpaccio.

‚Äč

 

 



Deel dit artikel via:

facebook

Twitter

WhatsApp

Email